Vanaf maart 2016 is Rotsvast gestart. Wij kregen het op ons hart om in één van de voormalig 'Vogelaarwijken' in Nederland te beginnen. Dat wil zeggen: één van de wijken die vroeger meer aandacht van de overheid kreeg
vanwege de grote sociaal-maatschappelijke problematiek.


De Bijlmer (officieel Amsterdam Zuidoost) werd de keuze waarin we gevestigd zijn. Tijdens de voorbereidingen werden we op een hele wonderlijke manier gekoppeld aan het Leger des Heils. Het gebouw van 'Bij Bosshardt' wordt gebruikt als plaats waar we onderwijs mogen ontvangen van geweldige docenten; God mogen aanbidden en diensten kunnen houden voor de wijk. Daarbij is het de uitvalslocatie voor ons outreach werk in de buurt.

Aan de ene kant is de Bijlmer een wijk waar veel problematiek is; meer werkloosheid, meer vaderloosheid, meer armoede, meer criminaliteit dan in vele andere plaatsen dan Nederland. Maar de andere kant is dat de sirenes van de politie zeer regelmatig overstemd worden door de gezellige muziek van carnaval of een Surinaamse brassband. De Bijlmer is een wonderlijke smeltkroes van culturen, met een hele open en gezellige dynamiek. Alles en iedereen leeft op straat en daar zijn wij met Rotsvast ook het meest aanwezig; door praatjes te maken, ballonnen, rozen, free-hugs én het Evangelie op diverse manieren uit te delen.

Ook het zingen op straat wordt zeer gewaardeerd en regelmatig zul je zien dat mensen aanhaken in je lied. Ook gebeurt het zeer regelmatig dat je met mensen kunt bidden. Een belangrijk onderdeel van onze outreach is de sportsministry, waarbij we met een groepje mensen de pleinen op gaan om met de kinderen uit te wijk te voetballen. Dit doen we allemaal om de liefde van Christus te verspreiden en hoop te brengen in een plaats waar zoveel negatiefs over verteld wordt, maar die eigenlijk zo ontzettend gaaf is.

Ben jij dus 16 jaar of ouder en wil jij onderdeel worden van een gaaf, multicultureel, avontuur dat je de rest van je leven niet meer zult vergeten? Meld je dan nu aan via de site met voorkeur 'De Bijlmer', want we zien ernaar uit om je te ontmoeten!


Gado blesi, namens Team Bijlmer.